Blueberry, beschermt uw ogen tegen blauw licht

 

Het gezichtsvermogen beschermen van jongs af aan:
De ontwikkeling van het gezichtsvermogen van kinderen stopt vanaf 13 jaar. Slaap- en gezichtsstoornissen; het contact met verschillende beeldschermen beïnvloedt het evenwicht van de jongsten. Door het nachtelijke gebruik van beeldschermen verliest men het begrip van tijd waardoor het in slaap vallen langer kan duren en een herstellende slaap kan worden verstoord.

Onmerkbare risico’s, ook bij volwassenen:
Werk, recreatie en het algemeen gebruik van beeldschermen houden allemaal verband met blauw licht. We worden er voortdurend aan blootgesteld. Dit veroorzaakt onmiddellijke symptomen van gezichtsvermoeidheid. Ook volwassenen moeten hun gezichtsvermogen beschermen, zelfs wanneer ze geen gezichtsproblemen hebben of contactlenzen dragen.

Wat is blauw licht?
Bepaalde stralen van LED-lampen – het kunstmatige licht van laagverbruikslampen of waarmee beeldschermen worden verlicht – zijn schadelijk. Zij stralen blauw licht uit, dragen veel energie, zijn onzichtbaar voor het blote oog en desondanks gevaarlijk voor de visuele gezondheid. Hun lichtsterkte is tevens nadelig voor de vorming van melatonine, het slaaphormoon.
2 uur achtereenvolgend werken met een beeldscherm kan al visuele vermoeidheid veroorzaken. Deze lichtbronnen maken deel uit van ons dagelijks leven en zelfs wanneer we de indruk hebben slechts beperkt online te zijn, zijn we ons niet bewust van de werkelijke duur van deze blootstelling.

Eén stijl, één look, Blueberry
De monturen zijn aangenaam te dragen, zijn licht van gewicht en zijn voorzien van flex scharnieren. Ze hebben een “soft touch” wanneer men ze aanraakt. Beschermd in hun etui kunt u ze overal mee naar toe nemen, klaar voor gebruik, om uw ogen te beschermen tegen blauw licht en UV-straling. Dankzij de BLP LENS© technologie wordt uw zichtcomfort onmiddellijk verbeterd. En omdat men vaak zoekt naar zijn bril, is het ideaal om een bril voor thuis en voor op het werk te hebben.