Low Vision

Soms helpt een bril met correctie of contactlenzen niet meer. Indien je, ondanks je bril of lenzen, aan een gezichtsscherpte van minder dan 30% ziet, spreekt men van Low Vision of slechtziendheid. De meest voorkomende vorm van Low Vision is een verminderde functie van het netvlies. Dit kan veroorzaak worden door ondermeer ziekte of ouderdom …

Low Vision patiënten worden behandeld door therapeuten die zowel oogartsen als gediplomeerde optometristen kunnen zijn. Wel wordt een onderzoek aan een oogarts aangeraden om de oorzaak van het slechtzien te achterhalen. Soms kunnen medicaties of chirurgie de slechtziendheid helpen verbeteren.

Om een Low Vision patiënt te helpen met zijn gezichtshulpmiddelen nodig om het beeld te vergroten en het zicht maximaal te benutten. Dit kan gaan van een eenvoudige handloep, over speciaal aangepaste brillen, naar zeer gesofisticeerde elektronische apparatuur. Er bestaat een groot aanbod aan vergrotende optische systemen.

Optiek Verschooten is gespecialiseerd in Low Vision en kijken graag samen met jou naar het hulpmiddel dat je het beste ligt. Samen testen we de verschillende middelen uit, te beginnen bij de meest eenvoudige. Ons uiteindelijk doel is een gepaste oplossing te vinden zodat je, ondanks welbepaalde beperkingen, zelfstandig kan blijven.